DEMOKRASİ ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA ETKİNLİKLERİ 3.GÜN

Belediye Haber » DEMOKRASİ ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA ETKİNLİKLERİ 3.GÜN

DEMOKRASİ ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA ETKİNLİKLERİ 3.GÜN

DEMOKRASİ

15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Etkinleri'nin 3.günü halkımızın yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Dolu dolu geçen gece ilçemiz okullarında okuyan öğrencilerimizin şiirleri ile anlamlandı.İlçemize Ömer HALİSDEMİR konulu ilde yapılan kompozisyon yarışmasında birincilik getiren Damla ÖZTÜRK'ün kompozisyonu izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.Günün anlam ve önemine binaen Damla ÖZTÜRK'e Kur'anı-ı Kerim ve bayrak hediyesini Demokrasi Şehidi Cengiz HASBAL'ın babası Ahmet HASBAL verdi.Programda Cengiz HASBAL'ın hayatı ve şehadetinin anlatıldığı video gösterisi de izleyenleri duygulandırdı.

Beleyemiz tarafından halkımız ve siyasi parti temsilcileriyle yapılan 15 Temmuz röportajları ve Doğanyuva Köyü nüfusuna kayıtlı 15 Temmuz Gazisi Bayram AYDIN'ın o kara geceyi anlattığı belgesel de izletildi.

Konya'dan gelen Dolunayda Akşam Tiyatrosu tarafından 'Biz Biriz' isimli oyun ve semazen gösterisi sergilendi.

15 Temmuz Destanı'na sahip çıkan halkımız protokolle beraber sabah ezanına kadar meydandan ayrılmadı ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın saat 02:37'de yaptığı konuşma tüm meydanlarla beraber Şebinkarahisarda da izlendi.

Fetö tarafından gerçekleştirilen bu alçak darbe girişimini milletimizin evlatları canlarını hiçe sayarak eşsiz ve unutulmaz bir destanla durdurdu.İstikbal ve İstiklalimize sahip çıkarak ikinci bir Kurtuluş Savaşı mücadelesi veren bu kahramanları yad etmek hem de unutmadık unutturmadık demek için yaptığımız bu 3 günlük etkinliklere katılan,demokrasisine ve 15 Temmuz destanına sahip çıkan tüm duyarlı hemşehrilerimize bir kez daha teşekkür ederiz.

Tür : Diğer Tarih : 15.07.2017