GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN ŞEBİNKARAHİSAR'A GELİŞİNİN 93.YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI

Belediye Haber » GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN ŞEBİNKARAHİSAR'A GELİŞİNİN 93.YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN ŞEBİNKARAHİSAR'A GELİŞİNİN 93.YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI

GAZİ

Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk bir deprem hadisesi yaşayan Erzurum'a ziyaretinin akabinde Şebinkarahisar halkının yoğun daveti üzerine 11 Ekim 1924 Cumartesi gecesi Erzincan'dan hareket ederek gece geç saatlerde ilçemize teşrif etmişlerdir.

Ziyaretinin 93.yıl dönümü münasebetiyle H.H.Tekışık Anadolu Lisesi'nden bir öğrencinin Atatürk'ü temsilen canladırmasıyla ilçe protokolüyle birlikte tören alanına gelindi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Belediye Başkanımız Şahin YILANCI tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

Gerçekleşen tören programının ardından katılımcılar Atatürk Evi ve Müzesi'ni ziyaret etti.

Tür : Diğer Tarih : 11.10.2017