CUMA NAMAZI ÇIKIŞI TEKIŞIK CAMİİ ÖNÜNDE 'KUDÜS'PROTESTOSU YAPILDI

Anasayfa » Arşiv Haber 2015-2016-2017 » CUMA NAMAZI ÇIKIŞI TEKIŞIK CAMİİ ÖNÜNDE 'KUDÜS'PROTESTOSU YAPILDI

CUMA NAMAZI ÇIKIŞI TEKIŞIK CAMİİ ÖNÜNDE 'KUDÜS'PROTESTOSU YAPILDI

CUMA

İlçemizde cuma namazı çıkışında Sivil Toplum Kuruluşları,köy ve mahalle muhtarları ve duyarlı tüm Şebinkarahisarlılar ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in Başkenti olarak tanımasını tüm Türkiye'yle eş zamanlı olarak protesto etti.

Namaz sonrası Tekışık Camii önünde toplanan halka basın açıklamasını Ak Parti İlçe Başkanı Nejat OKUYAR yaptı.

KUDÜS DAVAMIZ

''Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın hukuksuz Kudüs açıklaması, insanlık vicdanını yaralamış ve bölgemizdeki sorunları derinleştirmiştir.
Sayın Cumhurbaşkanı’mızın kesin şekilde ilan ettiği üzere Kudüs, tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir.

Bu, bölgemizde barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır.
Alınan kararın, İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti arttırmaktan başka sonucu olmayacaktır.
Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir.
İslam’ın sesini susturmak, kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler, tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır.
İslam’ın harem-i izzeti olan Kudüs’ü tacize teşebbüs edenler, Türküyle, Arabıyla, Kürdüyle tüm Müslümanlarda Selahaddin Eyyubi ruhunun dirilip karşılarına dikildiğini göreceklerdir.

Türkiye’nin, İnsanlığın silüeti olan Kudüs’ün mahremiyetine yönelik bu saldırı karşısında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya koyduğu güçlü tepkinin sonuna kadar arkasındayız.
Dünyadaki tüm Müslümanların, İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı olan Türkiye’nin çağrısına kulak vererek Kudüs’e sahip çıkacağına inanıyoruz.
Diğer taraftan, Amerika Birleşik Devletleri’nin bu kararı, dünyada yaşanan adaletsizliğin yeni bir tezahürüdür.
Bu hadise, Cumhurbaşkanımızın, küresel sistemin çarpıklıklarına ve adaletsizliklerine karşı uzun zamandır dile getirdiği “dünya 5’ten büyüktür” itirazının haklılığını teyit etmiştir.

İslam’ın kalbine saplanmaya çalışılan bu hançere, ancak tüm Müslümanların iki elin parmaklarının kenetlenmesi gibi bütünleşmesiyle engel olabiliriz.
Biz Müslümanlar olarak Kudüs davası ve ümmetin birliği için her türlü çabayı göstermeye, her türlü fedakarlıkta bulunmaya hazırız.Kudüs davasının sonuna kadar takipçisi olacağız.
Allah Müslümanların Yar ve Yardımcı Olsun, Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Allah birliğimizi beraberliğimizi daim eylesin.
Bugün yaptığımız bu açıklamamıza destek veren Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanına, Esnaf Odası, Şoförler Odası , Ziraat Odası Başkanlarına ve sizlere katılımınız için teşekkür ediyor saygılar sunuyorum..'' ifadelerine yer verdi.

Tür : Diğer Tarih : 08.12.2017